Okunması Gereken 8 Kitap

Okunması Gereken 8 Kitap

Son Güncelleme: 03 Aralık, 2016

Ruhunuza dokunan bir kitap bulmak ender bulunan değerli bir hazineyi keşfetmek gibidir. Geçmişte, belki favori kitap dükkanınızda gezinirken veya bir arkadaşınızın tavsiyesi ile o muhteşem yazıya rastlamış olabilirsiniz. Bugün artık daha fazla aramanıza gerek yok, çünkü size özel kitaplarla dolu harika bir liste yaptık.

Hepimizin farklı zevkleri olmasına rağmen bazı kitaplar vardır ki okuyan kişi her kim olursa olsun onda izini bırakır. İşte mutlaka okunmalı listemizin başlıkları.

  1. İnsanın Anlam Arayışı, Viktor Frankl. 2. Dünya Savaşı sırasında bir Nazi toplama kampında hayatın korkunç yüzüne bizzat tanıklık etmiş bir psikiyatrist olan Frankl savaş bittiğinde kendisini bekleyecek olan sevdiklerini düşünerek güç bulmuştur. Üzücü bir şekilde ailesinin diğer üyeleriyle tekrar bir araya gelememesine rağmen Frankl’ın kamplardaki deneyimi kendisine hayatının anlamını yeniden keşfetme imkanı vermiştir. Kitapta sadece tarih değil, zor zamanlarda nasıl güç bulacağımız konusunda hepimize yardımcı olabilecek bir teori de paylaşıyor. Frankl’ın kitabındaki güçlü hayat derslerinden hepimiz yararlanabiliriz.
  2. Siddhartha, Herman Hesse. Siddartha isimli bir adam ve onun aydınlanış yolu hakkındaki romanının yayınlanmasıyla birlikte Herman Hesse kendi jenerasyonunun genç insanları ve takipçileri arasında bir idol haline geldi. Her ne kadar bu kitap bir Buddha biyografisi olmasa da, Hesse kesinlikle Buddha’nın hayat hikayesinden etkilendi. Hikaye insanoğlunun gururunu ve bireyselliğini eleştirirken, hepimizin içinde bulunan gizli manevi potansiyele ve bunu nasıl açığa çıkarabileceğimize de vurgu yapıyor.
  3. Simyacı, Paulo Coelho. 150 farklı ülkede satılmış olan bir kitap. Evinden çok uzaklara seyahat eden bir karakter, macera ve şanssızlık dolu bir hazine arayışına çıkıyor ve sonunda aradığı hazinenin başından beri evinde olduğunu keşfediyor. Sizi düşündürecek bir roman.
  4. Sofie’nin Dünyası, Jostein Gaarder. Şüphesiz felsefe ve psikoloji birbirlerinden ayrılamaz bir bütündür. Gaarder’ın kitabı Sofie isimli genç bir kız ve kendisine felsefe yoluyla hayatı öğretmeye çalışan orta yaşlı bir filozofun hikayesi üzerinden felsefenin tarihini keşfe çıkıyor. Hem en çok satanlardan hem de lisede okunması gereken kitaplar listesinin vazgeçilmezlerinden olan Gaarder’ın kitabı insan olarak kendimizi daha bütün bir şekilde anlamamıza yardımcı oluyor.
  5. Duygusal Zeka, Daniel Goleman. “Duygusal Zeka” 1995’te Goleman’ın kitabının yayınlanmasının ardından kullanımı yaygınlaşan yeni bir kelime haline geldi ve popülaritesi hala azalmış değil. Kendimizi ve diğerlerini nasıl anlayacağımıza yönelik temel görüşlerle birlikte, bu kitap duygular ve öğrenme arasındaki ilişkiyi anlamamıza yardımcı oluyor. Kitabı okumak sizin kendi duygusal zeka seviyenizi merak etmenize neden olacak. Bunun yanında duygusal zekayı geliştirmenin sizi daha büyük mutluluklara nasıl ulaştırabileceğini gösterecek ve hayatınızdaki olaylara farklı bir pencereden bakmanızı sağlayacak.
  6. Optimizmin Gücü, Luis Rojas Marcos. Bu kitapta optimizmin hayatın çeşitli zorluklarına karşı size nasıl yardımcı olabileceğini öğreneceksiniz. Seçkin bir İspanyol psikolog olan yazar, duygularımız hakkında basit ve açık bir şekilde konuşma konusunda oldukça becerikli. Sadece kitabını değil televizyondaki ender ama her daim enteresan olan görüntülerini izlemenizi tavsiye etmemizin nedeni Rojas Marcos’un kendine özgü mütevazı ve sakin aynı zamanda da otoriter sesidir.
  7. Panik ve Kaygının Üstesinden Gelme, Linda Manassee Buell. Yazar bu kitabında panik ve kaygıyla baş etme konusundaki deneyimlerini paylaşıyor. Kitap kısa olmasına rağmen kendisi veya sevdiklerinden biri kaygı ile mücadele edenlere çok sayıda faydalı tavsiye içermektedir.
  8. Budist Meditasyon, Ramiro Calle. Araştırmalar düzenli meditasyon yapmanın sağlık için yararlarının oldukça fazla olduğunu gösterdi. Meditasyon konusunda daha iyi bilgi sahibi olmak isteyen meraklıları için Calle’nin kitabı faydalı bir rehber niteliğinde.

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.