Boşanma Sonrası Zamanı Yönetmenin Beş Yolu
tarafından incelendi ve onaylandı. psikolog Gema Sánchez Cuevas
Boşanma davası geçirdikten sonra, önce vaktinizi yönetmekte zorlanacaksınız. Yıllarca biriyle birlikte olmak kırılması zor bir rutin oluşturabilir. Bir şeyleri belirli bir şekilde yapmaya alışkınsınız ve bu deneyimden sonra tüm bunlar ortadan kalkar. Böylece, randevular veya parkta yürüyüşler geçmişte kalır. Artık, çok boş zamanınız var ve bununla ne yapacağınızı bilmiyorsunuz.
Bu zordur. Özellikle de arkadaşlarınız eski eşinizin de arkadaşıysa veya arkadaşlıklarınızı geliştirmek için zamanınız olmadıysa bu geçerlidir. Bu çok yaygın olmasına rağmen, boşanmadan sonra zamanınızı nasıl yöneteceğinizi öğrenirseniz bu sorun çözülebilir.
1. Benlik saygınız üzerinde çalışın
“Boşanmış kadınlarda boşanma algısı” makalesinde belirtildiği gibi, boşanma benlik saygınıza ve benlik kimliğinize zarar verebilir. Bu yüzden kendiniz üzerinde çalışmak için yeterli zamanınız olduğundan ötürü benlik saygınız üzerinde çalışmanız gerekir.
Duygularınızı nasıl koruyacağınızı ve yöneteceğinizi öğrenmek için atölyelere kaydolun. Kendini sevme ile ilgili ve hayattaki olumlu şeylerin nasıl takdir edileceğinden bahseden derslere gidin. İkincisi üzerinde çalışmak için, minnettar olduğunuz şeyleri yansıtan bir günlük yazmaya başlayın. En üzücü zamanlarda, günlüğünüzü okumak, herhangi bir sorun hakkında yeni bir bakış açısı elde etmenize yardımcı olacaktır.
2. Kendinize ait zamanınızı planlayın
Haftanızın başında, yapmak istediğiniz her şeyi yazın. Örneğin, bir kitap fuarına gitmek, bir müzeyi ziyaret etmek, şehirde dolaşmak, her gün bir saat spor yapmak vb. Kendinize ait zamanı bu şekilde planladığınızda, zamanınızı boşanmış olduğunuzu düşünerek, üzülerek ve yalnız hissederek geçirmeyeceksiniz. Ayrıca, kendinizle zaman geçirmek, yürüyüşe çıkmak, koşmak veya kendi başınıza sinemaya gitmek önemlidir. Boşanma yalnızlığınızı kucaklamak için mükemmel bir fırsattır.
“Yalnız kalmakla rahat olana kadar, birini sevgiden ötürü mü yoksa yalnızlıktan ötürü mü seçtiğinizi asla bilemezsiniz.”
– Mandy Hale
3. Hayallerinizi gerçekleştirin
Boşanmadan sonra zamanınızı yönetmeyi öğrenirken, önceden terk ettiğiniz hayallerin peşinden koşmayı düşünebilirsiniz. Seyahat etmek, tatile gitmek, okula dönmek, iş kurmak, kitap yazmak vb.
Artık, ayrılıktan sonra, kendiniz üzerinde çalışmaya başlamak için bolca zamanınız olacak ve hiçbir bahaneniz olmayacak. Bir zamanlar yapmayı düşündüğünüz her şeyi yapın. Kendinize bağlı kalmak, benlik saygınızı artırmanıza ve kendi kendinize vakit geçirmenin keyfini çıkarmanıza yardımcı olacaktır.
4. Arkadaşlarınızla görüşün
Arkadaşlarınızla iletişim kurmak sosyal çevrenizi güçlendirmek için harika bir yol olacaktır. Ancak, arkadaşlarınızın terk edilmiş hissedebileceklerini bilmeniz gerekir. Ayrıca, bir zamanlar sosyal çevrenizin bir parçası olan insanlar başka bir çevreye dahil olmuş veya meşgul olabilirler.
“Birçok insan hayatınıza girip çıkacak, ancak sadece gerçek arkadaşlar ayak izlerini kalbinizde bırakacak.”
5. Yeni insanlarla tanışın
Listenin son ipucu sosyal çevrenizi biraz daha genişletmekle ilgilidir. Eski dostluklarla yeniden bağlantı kurmak önemlidir, ancak bazılarının eşleri veya çocukları olabilir ve bu onlarla bir randevu gecesi planlamayı zorlaştırır. Bu yüzden sizinle aynı durumda yeni insanlarla tanışmak harika bir adım olabilir.
Gruplara kaydolmak ve atölyelere katılmak yeni bağlar oluşturmanızı kolaylaştıracaktır. Bu yeni arkadaşlar, şimdi hissettiğiniz boşluğa tahammül etmeyi kolaylaştırabilir. İşi sizin için yapmayacaklar, ancak hayatınızı yeniden inşa etmenize yardımcı olacaklar.
Boşanmadan sonra zamanı yönetmeyi öğrenmek, sosyal zamanınızın yanı sıra kendinize ayıracağınız zamanı da taahhüt ediyorsanız mümkündür. Bu ikisi arasında bir denge bulun ve yalnızlığınıza ve dostlarınıza biraz zaman ayırın, böylece iyi olacaksınız.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Alberdi, I. (1979). Historia y sociología del divorcio en España (No. 9). Cis.
- Houle, R., Simó, C., Solsona, M., & Treviño, R. (1999). Análisis biográfico del divorcio en España. Reis, 11-35.
- Testor, C. P., Pujol, M. D., Vidal, C. V., & Alegret, I. A. (2009). El divorcio: una aproximación psicológica. Universidad Ramon Llull, 2, 39-46.
Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.