10 Bolluk Yasası
tarafından incelendi ve onaylandı. psikolog Gema Sánchez Cuevas
Bolluk yasalarının aynı zamanda “evrenin yasalarıyla” da ilişkileri vardır. Bunlar temelde olumlu düşünmeyle ilgili bir grup inanıştır. Bolluk yasalarına göre, eğer inanırsanız daha başarılı olabilirsiniz. Bunun anlamı ise bolluk anlayışının sizin hedeflerinizi başarmada yardım edeceğidir.
İspanyol yazar Sergio Fernández’e göre (Bollukla Yaşamak kitabının yazarı) 10 tane bolluk yasası vardır. Ona göre bu yasaları kullansanız da kullanmasanız da dünyada mevcutturlar.
Bolluk ile tam olarak ne demek istiyoruz?
Oxford Sözlüğüne göre bolluk “bir şeyin miktarının çok fazla olması” anlamına gelir. Fakat daha aşağıdaki açıklamalara bakarsanız, şu ifadeyi görürsünüz: “hayattaki iyi şeylerin çokluğu; refah”. İkinci açıklama, bizim bolluk hakkında konuşurken atıfta bulunduğumuz ifade olacaktır.
İkinci açıklamada bolluk; refah ve esenlik demektir. Buna göre eğer açıklamayı biraz uzatırsak, hedeflerinizi yerine getirmenize yardımcı olmak için, zihinsel, fiziksel ve duygusal durumunuzla çok ilgisi vardır.
10 bolluk yasası
Sergio Fernández’e göre, bunlar evrende işleyen 10 bolluk yasasıdır.
1. Yaratma yasası
“Düşünceler ve duygular içinde yaşadığımız gerçekliği yaratır. Diğer bir deyişle, somut her şey soyut olan şeylerin bünyesinde var olur.”
Fernández bize yapmak istediğimiz her ne ise onu yaratmak için yeteneğimizin var olduğunu göstermeye çalışır. Ya da hedefimizi hissedip düşünmekle işe başlayabiliriz.
2. Titreşim yasası
“İsteyin veya istemeyin en çok neyi düşünüyorsanız, onu alırsınız.”
Bu ilk yasaya benzer. Bir şeyle ilgili ne kadar çok hisseder veya onu düşünürseniz, onu yaratmanız daha olasıdır. Yukarıdaki alıntıda dediği gibi, düşünceleriniz veya duygularınız pozitif değilse bunun etkisi de negatif olabilir.
3. Etki tepki yasası
“Hayatta tecrübe ettiğiniz her şey başka bir şeyin sonucudur.”
Hayattaki tüm tecrübelerimiz, uzun zaman önce başlamış olan sebepler ve sonuçlar zinciriyle bağlantılıdır. Buna göre; sizin hareketlerinizin, düşüncelerinizin ve duygularınızın geçmişle ilgisi vardır ve geleceğinize de tesir edecektir. Bu fikirden daha çabuk bir sonuç çıkarıldığında anlaşılır ki; şu yaşadığınız anı etkilemek için sınırsız bir güce sahip olabilirsiniz.
4. Denge yasası
“Bolluk, başkaları size verdiğinde sizin de başkalarına karşı cömert ve minnettar olmanız demektir.”
Bu yasaya göre, dünyaya ne verirseniz, size bir şekilde veya başka bir şekilde geri dönecektir. Diğer bir deyişle, dünyanın size iyi şeyler vermesini istiyorsanız bunu gerçekleştirmenin en iyi yolu dünyayı daha iyi hale getirmektir.
5. Düzen yasası
“Hayatın düzeni, olmak-yapmak-elde etmektir.”
Hayatın sahip olabileceği tek bir düzeni vardır, bundan başkası yoktur. Bir şeyi bilmeden, yapmadan ve sonuçlar almadan önce bir şey olmak zorundasınız. Örneğin, eğer başarılı bir fırıncı olmak istiyorsanız, önce pişirmede uzman olmanız gerekir. Daha sonra kendinize ait bir marka meydana getirmek için çalışırsınız. Sonunda, eğer her şeyi uygun bir şekilde takip ederseniz, hedefinize ulaşırsınız.
6. Eylem yasası
“Bir şeyi nasıl yapıyorsam, her şeyi öyle yaparım.”
Herkesin bir imzası, bir stili vardır. Hepimizin bizi açıklayan ve çevremizdeki insanların bizim hakkımızda öngörüde bulunabileceği özel bir davranış tarzımız vardır.Bu tarz, ileride sizin ne ve nasıl yaptığınız konusunda sürekli olarak aynı şekilde davranmanıza sebep olabilecek bir şekilde sonuçlanmalıdır.
7. En az çaba yasası
“Aşırı çaba sarf etmek sizi strese sürükler ve enerjinizi alıp götürür, bollukla yaşamanızı zorlaştırır.”
Bu, hayatta hiç çaba göstermemek veya günlük faaliyetleri ilgisizce yapmak demek değildir. Bu yasa hedefinize ulaşmak için en kolay, en verimli yolu bulmakla ilgilidir. Eğer aynı sonuca ulaşmak için daha kolay bir yol varsa, niçin enerjinizi boşa harcayasın?
8. Amaçlar ve araçlar yasası
“Eğer bu gün mutlu olursam yarın da mutlu olabilirim.”
Tıpkı düzen yasası gibi, bir şeye sahip olmadan önce o şeyi olmak zorundasınız. Eğer kesin bir sonuç istiyorsanız, gerekli araçları bulmak zorundasınız. Bu durumda, mutluluğa yarın da sahip olmak istiyorsanız onu bu günden bulmalısınız.
9. Yeteneklerinizi kullanma yasası
“Başkalarına yardım etmek için yeteneklerinizi kullanmak sizi bolluk içinde yaşamaya sevk eder.”
4. yasada gördüğünüz gibi, eğer dünyanın size cömert olmasını istiyorsanız, sizin de cömert olmanız gerekir. Her şeyi paylaşmak işlevsel bir dünyayı yaratmak için harika bir yoldur.
10. Ayırma yasası
“Kendimi eyleme bağlarım ve sonucundan kendimi ayırırım.”
Biraz geri kalmış bir düşünce olsa da, sonucunu düşünmeden bir eyleme geçmemelisiniz. Gerçek şu ki; eğer siz cömert olursanız, başkaları da size karşı cömert olur. Fakat almaya odaklanmamalı, vermeye odaklanmalısınız.
10 bolluk yasasını artık öğrendiniz. Ne zaman isterseniz uygulamaya koyabilirsiniz ve onları hayat hikayenizin bir parçası haline getirebilirsiniz.
Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.