Kendinizle Buluşmalar: Kişisel Verimliliğinizi Geliştirmenin Bir Yolu
Kendinizle bir buluşma ayarlama fikri çılgınca gelebilir. Sonuçta, kesinlikle her zaman kendinizle birliktesiniz. Bununla birlikte, gerçekte, zihniniz binlerce şeye odaklanmış, ancak kendinize değil, zamanınızın büyük bir bölümünü dış meseleleri düşünerek geçiriyorsunuz.
Bu nedenle kendinizle buluşmak harika bir fikir olabilir. Bu yazıda, iş yerinizde üretebilecekleri faydalardan bahsedeceğiz. Nitekim fikirlerinizi organize etmenizi ve kendinizi daha doğru bir şekilde projelendirmenizi sağlayan alanlar oldukları için verimliliğinizi artırabilirler.
İşle ilgili konuları işlemek için başkalarıyla toplantılar yaptığınız gibi, kendinizle de benzer amaçlarla toplantılar yapabilirsiniz. Bunları benzer şekilde yürütmeli ve benzer sonuçlar elde etmeyi hedeflemelisiniz. Fikri daha ayrıntılı olarak ele alalım.
“ Vizyonunuz ancak kendi kalbinize bakabildiğiniz zaman netleşecektir. Kim dışarı bakarsa, rüya görür; kimi içine bakar, uyanır.”
-Carl Jung-
Kendinizle buluşmalar
Kendinizle buluşmalardan bahsederken, kafa karışıklığına neden olan ilk şey “buluşma” kelimesidir. Bunun nedeni, iki veya daha fazla kişinin dikkatli bir şekilde kesişmesine atıfta bulunması gerektiğidir. Bununla birlikte, bu durumda, içe bakan boyut ile dışa odaklanan parçanızı bir araya getirmekle ilgilidir.
Buluşmalar olarak adlandırılırlar çünkü birden fazla kişinin katıldığı toplantılarla aynı modeli izlerler. Aslında, kavram basitçe bireysel bir etkinliğe aktarılır.
Kendinizle yapacağınız bu toplantılar, özellikle yapacak birden fazla faaliyetiniz varsa ve bunları yapmak için az zamanınız varsa tavsiye edilir. Ayrıca, bazı muazzam sorumluluklarla karşı karşıyaysanız veya işyerinde bir kriz durumundan geçiyorsanız. kendinizle buluşmaktan en çok faydayı bu tür durumlarda alırsınız. Bununla birlikte, durumunuz ne olursa olsun, haftada bir kez buna sahip olduğunuzdan emin olmalısınız.
Kendinizle toplantılar planlamak
Her türlü toplantıyı organize ettiğiniz gibi, kendinizle toplantılar planlıyorsunuz. İlk olarak, bir başlangıç ve bitiş tarihi ve saati tanımlamanız gerekir. Sonra bunları ajandanıza kaydetmeli ve o zamana sanki başkalarıyla bir toplantıymış gibi saygı göstermelisiniz.
Kural olarak, bu toplantıların amacı, kendi çalışmanızı değerlendirmeniz ve bunu gerektiren tüm faaliyetleri veya görevleri yeniden yapılandırmanızdır. Ancak, her toplantı için belirli bir hedef tanımlamanız önemlidir. Amacınız ne kadar somut olursa, toplantının sonuçlarının bunu başarmanıza yardımcı olması o kadar olasıdır.
Örneğin, belirli bir görevi yerine getirmek için daha işlevsel bir metodoloji belirlemek isteyebilirsiniz. Ya da bir başkasını neden geciktirmeye devam ettiğinizi değerlendirin. Ayrıca, hafta boyunca ne kadar iyi işler başardığınızı değerlendirmeyi de deneyebilirsiniz. Önemli olan amacınızı belirlemektir.
Kendinizle bulışmayı geliştirmek
Kendinizle yapılan toplantılar, diğer toplantılarla aynı protokolü takip eder. Sözünüzü kesmemeniz gerekmesinden, ajandanızı tamamen bloke etmenize kadar çok önemlidir. Bunları önceden ve diğer faaliyetlerin olası olmadığı zamanlarda planlamak da en iyisidir. İdeal olarak, onları bir hafta önceden planlamalısınız.
Kendinizle toplantı planlarken, hangi malzemeye ve araçlara ihtiyacınız olacağını belirlemek de önemlidir. Örneğin, çalışma günlükleri, çalışma programları, notlar vb. Gerekli kaynaklara sahipseniz toplantı daha verimli olacaktır.
Ayrıca diğer toplantılarda olduğu gibi bir faaliyet planı veya gündem oluşturmalısınız. Ne yapacaksınız? Hangi sırayla? Toplantı öz değerlendirme amaçlıysa, performansınızı bölümlere ayırmak isteyebilirsiniz. Örneğin, dakiklik, çalışma programınıza uygunluk, ürünlerin kalitesi vb. Bunları sayısal olarak düzenleyin, ele alın ve sonuçlar çıkarın.
Kendi stratejilerinizi ve araçlarınızı geliştirmek isteyebilirsiniz. En önemli şey, dikkatinizin dağılmamasıdır. Bunun nedeni, kendinizle yaptığınız toplantılarda, işinizin gerçek anlamıyla yeniden bağlantı kurmak için her şeyden bağlantınızı kesmeniz gerektiğidir. Bu alanlar, daha fazla zihinsel organizasyon geliştirmenize ve işinizi geliştirmenize yardımcı olur.
Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.
- Gutiérrez Pulido, H. (2010). Calidad total y productividad.
- López Fresno, P. (2018). Estudio exploratorio sobre el concepto, tipología y significados de las reuniones de trabajo (Doctoral dissertation, Universitat Rovira i Virgili).
Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.