İlişkinizin Sıkıntıda Olduğunu Gösteren 7 İşaret
Romantik ilişkiler farklı aşamalardan geçer. İlişkilerin karnımızda kelebekler hissettiren aşamasında kalabilmeyi hepimiz çok isteriz, ama bu mümkün değil. Aşık olmak ve onunla birlikte gelen her şey sadece bir aşamadır.
Daha sonra ilişkiler daha gerçekçi ve derin bir aşamaya girer. Bu, anlaşmazlıklar ve çatışmaların ortaya çıktığı dönemdir. Hiç kimse bir başkası için mükemmel olarak yaratılmamıştır. Bu yüzden büyük ve küçük farklılıklar ortaya çıkması uzun sürmez. Bu, en uyumlu çiftlerde bile olur.
“Mesafe, ne kadar ayrıldığımız değil, geri dönmememizdir.”
– Alejandro Sanz
Bir çift dengelenmeyi başarırsa, yeni bir aşama başlar. Bu aşamada amaç birlikte bir yaşam inşa etmektir. Ne baştan gelen yanılsamalar ne de aşık olduktan sonra ortaya çıkan gerçekliğin hayal kırıklıkları yolu tıkayacaktır. En iyi senaryoda, ilişki daha da güçlenir. Ama sonsuza kadar değil.
Er geç yerine, daha büyük zorluklar ortaya çıkacaktır. Anlaşmalar ve anlaşmazlıklar olur. Rutin, yanı sıra baştan çıkarıcı şeyler girer devreye. Bazen ilişki dengeyi korur, ancak diğer zamanlarda zayıflama belirtileri gösterir. Bu belirtileri görürseniz onları nasıl teşhis edeceğinizi biliyor musunuz? İşte size yardımcı olacak bazı ipuçları.
1. İlişkide artık nezaket yoktur
Partnerlerdne biri ya da her ikisi nezaket kurallarını unutmuştur. Bazen sadece dikkat etmedikleri içindir. Diğer zamanlarda düpedüz kabadırlar. Nezaket ve kibarlık, birini sevdiğimiz zaman kullandığımız özel muameleyle ilgilidir.
Nezaket (diğer kişiyi düşünme) kaybolursa, ilişkinizde bir şeylerin yanlış olduğuna dair bir işaret olabilir. Aşkın uzun sürmesi için birbirinize iyi davranmanız, saygı, sevecenlik ve nezaketle hareket etmeniz önemlidir. Bunu kaybettiğinizde, ilişkinizi durdurup düşünmeniz gerekir.2. Başkalarının yanında birbirini küçük düşürmek
Bir çift aşık olduğunda, birbirlerini belli bir gururla başkalarına gösterirler. Birbirlerini yükseltirler. Sosyal ortamlarda, onlar bir birimdir: Beraberdirler. Dünyaya karşı hem iki ama aynı zamanda da bir kişidirler.
Yıllar geçtikçe, bu değişebilir. Bu normal.Burada İyi bir işaret olmayan şey, ilişkideki kişilerden birinin diğerini küçük düşürme fırsatını kaçırmamasıdır. Hatta başkalarının önünde birbirleriyle alay edebilirler. Bu çok kötü bir işarettir.
3. Konuşmalar rutin hale gelir
Romantik ilişkilerde iletişim önemlidir. Bir tür karşılıklı hayranlık da olmalı. Bu, bir kişinin diğer kişinin ne düşündüğü ile ilgilenmesine neden olur ve bunun tersi de geçerlidir.
Bu olmazsa ve konuşmalar, -sıradan konularıyla sınırlı olmaya başlarsa, ters bir şeyler var demektir. Kıvılcım belli ki ölüyor. Sohbeti paylaşamıyorsanız, içinizde neler olup bittiğini paylaşamazsınız. Bu, ikiniz arasında muazzam bir mesafe olduğu anlamına gelir.
4. Suçlamak
Bir çiftin, kimin ne için suçlanacağına dair ayrıntılı bir listesi varsa, ilişkinin iyi gitmediğini söyleyebilirsiizn. Bu, derinden gömülü çatışmalar olduğu anlamına gelir. Bu, bağın belirgin biçimde bozulmasına neden olur ve bireysel ve karşılıklı büyümeyi önler.
Bu durumlarda, bir tartışma başlar başlamaz, her kişi kendi şikayet listesini çıkarır. Her iki insan da diğerinin suçlandığını düşünür. Öz-eleştirel bakış açısını kaybederler ve diğer kişiyi tüm sorunlarının nedeni olarak görmeye başlarlar.
5. Artık birlikte plan yapılmaz
Bu bazen farkında olmadan olur. Herkes şimdiki zamanda ve gelecekte kendi planlarını yapmaya başlar. Kendi işleriyle ilgilenir. Hayatlarını birlikte geçilmez bölümlere ayırırlar.
Bu, artık birbirlerinin arkadaşlıklarından hoşlanmadıkları anlamına gelir. Artık arkadaş değillerdir. Ortak bir alanı paylaşan ancak karşılıklı bir çekim hissetmeyen iki kişidir. Bu çok olumsuz bir işarettir ve aşklarının çözüldüğü anlamına gelir.
6. Birlikte vakit geçirilmiyor
Romantik ilişkilerde, ikiniz için özel zaman ayırmak çok önemlidir. Bu, ailenizle ve arkadaşlarınızla geçirdiğiniz zamanı içermez. Evde birlikte olduğunuz zamanı da içermez.
Birbiriniz için zaman ayırmazsanız, ayrılmaya doğru ilerlersiniz. Bir kişinin hayatının diğerlerinde bir yeri yokmuş gibi. Bu şartlarda, aslında, iki kişi arasındaki mesafe yavaş yavaş büyür. Ve aralarındaki mesafeyi göz önüne alarak, onu kapatmak için daha az girişimde bulunurlar.
7. Çift, birbirlerinden şüphelenmeye başlamıştır
Bir ilişki bozulduğunda, bazen bir kişi diğerini potansiyel bir düşman olarak görmeye başlar. Sonuç olarak, davranışlarıyla ilgili her türden şüphe etmeye başlarlar. Kesin olarak, bu güven yok demektir. Bir kişi en kötüsü diğerinden bekler.
Tüm bu faktörler korku sebebi olarak düşünülmelidir. İlişkinin, her iki partnerin de hayatını kötüleştiren bir kriz yaşadığı anlamına gelir. Her çift, ayrılık vaktinin gelip gelmediğine karar vermelidir. Mesele, her şeyi eski hâline döndürmek değil, ilişki ve çiftin birlikte büyüyebildiği daha olgun bir duruma doğru ilerlemeye çalışmaktır.Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.