Yeni Partneriniz ve Çocuklarınızı Nasıl Tanıştırırsınız?
tarafından incelendi ve onaylandı. psikolog Sergio De Dios González
Çiftler bugünlerde her zamankinden daha fazla form değiştiren bir yapı halini aldılar. Yeni aile durumlarıyla birlikte yüksek boşanma oranları, bizi her zaman nasıl başa çıkacağımızı bilmediğimiz koşullara sokar. Buna verebileceğimiz iyi bir örnek, çocuklarımızı yeni partneriniz ile tanıştırmak konusudur.
Tüm aile üyeleri için neşe kaynağı olması gereken şey stresli bir olay haline gelebilir. Çocuklarınızın nasıl tepki vereceğini bilmemek, ilk görüşmeyi uzun süre ertelemenize neden olabilir. Hatta sizi endişelendirebilir de. Bu yazıda, çocuklarınızı yeni partnerinizle nasıl tanıştıracağınıza dair bazı önemli noktaları paylaşıyoruz.
Çocuklarınızı yeni partneriniz ile tanıştırmak: İzlenecek adımlar
Çocuklarınızı yeni partnerinizle tanıştırmak gibi hassas bir durum, doğru şekilde ele alınmalıdır. Bu nedenle iyi bir plana ihtiyacınız var. Çocuklarınızın hayatına yeni bir insan eklemek, aşamalı bir süreç olmalıdır. Bu, özellikle son ayrılığınız hala oldukça yeni ise daha da geçerlidir.
1. Onlara tanıtacağınız kişiyi dikkatli bir şekilde seçin
Bir ilişkinin ilk aşamalarında, yeni partneriniz için biraz fazla heyecanlanmak doğaldır. Bu, sahip olduğunuz şeyin kalıcı bir ilişki olduğuna inanmanıza neden olabilir. Hatta onları idealleştirebilirsiniz. Ancak bu çarpık algı, bir süre sonra kaybolma eğilimindedir.
Bu nedenle, partnerinizle yeni başlıyorsanız, yapılacak en iyi şey, onu çocuklarınıza tanıtmadan önce bir süre beklemektir. Bir kural koymak isterseniz, en uygunu, 6 ila 9 ay beklemektir.
2. Çocuklarınıza yeni partneriniz ile ilgili neler olduğunu açıklayın
İlişkinin ciddi olduğuna karar verdiğinizde, çocuklarınıza bundan bahsetmenin zamanı gelmiştir. Onları doğrudan partnerinizle tanıştırmak için biraz erken olabilir, ancak onları hayatınızda olan önemli şeyler hakkında her zaman güncel bilgilerin sahibi olacak şekilde tutabilirsiniz.
Küçük çocuklar romantik bir ilişki içinde olmayı hiç deneyimlemedikleri için, ilk başta neden yeni biriyle çıkmak istediğinizi anlamakta güçlük çekebilirler. Bu nedenle, yeni bir partneriniz olduğu fikrine karşı belirli bir reddedilme duygusu hissetmeleri normaldir.
Öyle olsa bile, çocuklarınız bir süre sonra yeni biriyle çıktığınızı kabul edeceklerdir. Bunu yaptıklarında, onları yeni partnerinizle tanıştırmalısınız. Yeni partneriniz de onlarla birlikte olmalı sonuçta.
3. Yeni partneriniz ile konuşun
Çocuklarınızın yeni bir kimseyle çıktığınızı kabul etmesi biraz zor olduysa, herkesi bir araya getirmeden önce yapabileceğiniz en iyi şey yeni partnerinizi uyarmaktır. Çocuklarınızın onlara zor anlar yaşatabileceğini açıklamalısınız.
Partnerinizin reddi kişisel olarak almaması gerektiğini anlaması önemlidir. Çocukların yeni durumlara bu şekilde tepki verdiklerini bilmeliler. Durumu kolaylaştırmak için partneriniz onlarla empati kurmaya çalışmalıdır.
4. İlk toplantıyı planlayın
Çocuklarınızı yeni partnerinizle tanıştırmak söz konusu olduğunda en kritik nokta ilk buluşmadır. Önceden her iki tarafla da konuştuysanız, sorunsuz gitmelidir. Ancak yine de zor olabilir.
Bu ilk görüşmedeki göreviniz, iki taraf arasında arabuluculuk yapmaktır. Ortaya çıkabilecek olası çatışmaları çözmeye hazır olmalısınız. Girişkenlik, en kullanışlı araçlarınızdan biri haline gelebilir.
5. Yeni partnerinizi hayatınıza entegre edin
Yeni partneriniz ve çocuklarınız bir kez tanıştıktan sonra, son adım, ilişkiniz yavaşça birlikte ileriye doğru gittikçe daha fazla beraber gezi planlamaktır. Bu şekilde aralarında dostane bir ilişki ortaya çıkabilir. Yeni partnerinizin sonunda sizinle birlikte hareket etmesini istiyorsanız, bu son adım özellikle önemlidir. İlişkinizde bir adım ileri gitmek istiyorsanız da bunu yapmak önemlidir.
Gördüğünüz gibi, hayatınıza yeni bir partner geldiğinde ve onu çocuklarınızla tanıştırmak istediğinizde, iyi temeller atmak önemlidir. Bu şekilde, sağlıklı ilişkiler kurabilir ve olası çatışmalardan kaçınabilirsiniz.
Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.