Evde Yoga Yapmak İçin 5 İpucu
Yoga gibi Uzak Doğu öğretileri giderek daha önemli hale gelmektedir. Dünyada gün geçtikçe daha fazla insan bu tür disiplinlere yönelmektedir. Yoganın fiziksel ve duygusal sağlığa büyük katkıları olduğunu kanıtlanmıştır. Bu yüzden her geçen gün bir yoga sever kazanmaya devam ederler. Yapacak başka işi olmayan insanlar ya da başka aktiviteler yapmak için esnek çalışma saatlerine sahip olmayan insanlar evde nasıl yoga yapabileceklerini merak eder.
Her şey, aktiviteyi doğru bir şekilde organize etme ve planlama meselesidir. Bu nedenle, evde yoga yapmak mükemmel bir fikirdir. Çünkü zamanınızı kendi müsaitliğinize göre planlayabilirsiniz. Ayrıca derslere vereceğiniz para cebinizde kalır ve bazen rahatsızlık veren yer değiştirme zorunluluğundan kaçınmış olursunuz.
“Yoga bizi gerçeklikten ya da günlük yaşamın sorumluluklarından uzaklaştırmaz, tam tersine ayaklarımızı sağlam ve kararlı bir şekilde basacağımız yere koyma tecrübesini bize kazandırır. Hayatımızın daha ötesine geçmeyiz. Sadece daha iyi bir şey bulma umuduyla geride bıraktığımız hayatlara geri dönmemizi sağlar.”
– Donna Farhi
Herkes evde yoga uygulamasını kendine uygun gördüğü şekilde ayarlamalıdır. Bununla birlikte, oturumların olabildiğince eksiksiz olması için her şeyi organize etmeye rehberlik eden bazı ipuçları vardır. Bunlar yoga yapacağınız zaman dikkat etmeniz gereken unsurlardır.
1. Kendinize yoga yapacağınız uygun bir alan ayarlayın
Başkalarının sizi bölmeyeceği rahat ve sessiz bir ortam arayın. Evde yoga yapmayı kolaylaştıran yönlerden biri de bu olduğu için mekanın sevdiğiniz bir yer olması çok önemlidir. Bir yoga matına ve bol giysilere ihtiyacınız olacak.
Her seans için belirli bir zaman ayırmak en iyisidir. Bu, yogaya karşı hayatımızda daha büyük bir alan yaratmaya katkıda bulunur. Bilinç altınızın derinliklerine inmeniz, kendinizle bağlantı kurmanız ve evde yoga yapma sebebini anlamanız çok önemlidir. İçinizden gelmeden yaptığınız yoganın faydasını görmeniz mümkün değildir.
2. Uygulamanın özelliklerini belirleyin
Yogada formül yoktur. Yogada her şey kişiye ve hatta her seansa göre uyarlanmalıdır. Bu nedenle, seviyeler vardır ve herkes pratikte ulaştıkları ilerleme derecesinin farkında olmalıdır. Bu nedenle her seansı kendiniz tasarlamalı ve programlamalısınız.
Her seansta, yoga esnasında tüm dikkatinizi vermeniz ve vücudunuzun söylediklerini sürekli dinlemeniz önerilir. Seans keyifli geçmelidir. Şartlanarak yapılması doğru değildir. Bununla birlikte, başlangıç seviyesindeyken, her pozisyonun 30 saniyeyi geçmemesi tavsiye edilir. Yarım saatlik seanslarla başlarsanız daha etkili olabilir.
3. Bir not defteri tutun
Evde yoga yapma etkinliğini mükemmelleştirmek için her seansta olanların günlük kaydını tutmaktan daha iyi bir şey olamaz. Yoga yapmadan önce, yoga esnasında ve sonrasında nasıl hissettiğinizi not etmek önemlidir. Hangi hareketleri zor buluyorsunuz ve sezgileriniz bu aktivitenin bedeniniz ve zihniniz üzerindeki etkileri hakkında size ne söylüyor?
Yoga yaparken yaptığınız pozisyon türlerini, her birine ayırdığınız zamanı ve bunu yaparken vücudunuzun gönderdiği sinyalleri de not edin. Bu, yoga üzerinde kontrol sağlamanın, aynı zamanda yaptığınız tüm ilerlemeleri tanımlamanın bir yoludur.
4. Vücudunuzdaki yeniliği aşamalı olarak özümseyin
İlk kez yapılan her yeni duruş, çok dikkatli olmayı gerektirir. Nasıl yapıldığını bildiğinizden tamamen emin olana kadar denemeyin. Dikkatli bakın, analiz edin ve yavaş yavaş pozisyonunuzu alın. Mümkünse, hepsini bir kerede değil, aşamalı olarak tamamlayın. Vücudunuzun verdiği tepkilere duyarlı olun. Rahatsızlık olduğunuz veya zorluk yaşadığınız pozisyonlar varsa, devam etmeyin. Değerlendirin.
Aynı şekilde, evde yoga yapmak için farklı stilleri bilmeniz de işinize yarayabilir. İnternette birbirinden farklı sayısız yoga videosu bulunmaktadır. Bazen kendimize uygun yoga hareketlerini seçmediğimiz için ilerleme kaydetmeyiz. Uyguladığımız yoga stilini değiştirmek işimizi kolaylaştırabilir.
5. Nefes alın, rahatlayın ve meditasyon yapın
Evde yoga aktivitemiz sonuncu harekete kadar yapılmalıdır. Bu yogaya, farklı meditasyon unsurlarını dahil etmeniz gerektiği anlamına gelir. Bunlardan ilki nefes almaktır. Nefes, birinci seans için ilk zinciri oluşturma görevini görür. Nefesinize odaklanırsanız, kısa zamanda kendinizi şimdiki ana bağlamayı başarırsınız.
Evde yoga seansından önce ve sonra dinlenmek gerekir. Son olarak burada amaç, her şeyin merkezinde olan meditasyonu güçlendirmektir. Bunu başarmak kolay değildir. Sadece zamanla ve azimle başarılır.
Sözün özü, tüm bunların amacı, kendiniz için daha iyi hissedeceğiniz bir alan yaratmaktır. Bu nedenle en önemli şey her şeyin içinizden gelmesi ve bunu en iyi tutum ve motivasyonla yapmanızdır. Evde veya başka bir yerde yoga yapanlar, faydalarının harika olduğunu bilirler. İşte her yoga seansı sizin için böyle sonuçlanmalıdır: harika.
Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.