Eckhart Tolle'ye göre Mutluluğun Üç Kuralı
Yazan ve doğrulayan psikolog Sergio De Dios González
Eckhart Tolle, New York Times’ın Amerika Birleşik Devletlerindeki en popüler yazar olarak ilan ettiği Alman asıllı, ilham dolu bir yazarıdır. Eserlerinde sevgi, yaşam ve maneviyat üzerine ilham verici öğretiler bulabiliriz. Eckhart Tolle’ye göre, istediğimiz refah ve mutluluk durumuna ulaşabiliriz.
Kabullenme, sevinç ve coşku Eckhart Tolle’ye göre mutluluğun üç kuralıdır. Bilincimiz, bu üç yolu takip etmelidir. Bunkara yönelmediğimiz her an egomuza yönelebilir ve bunun da yıkıcı etkileri olabilir.
Tolle, 29 yaşında manevi bir aydınlanma yaşadığını söyler. Uzun süren bir depresyon sürecinden sonra intiharın eşiğine bile gelmişti. The Power of Now (Şimdinin Gücü) adlı eserinde, şimdiki anın bilincinin önemini ve mutlu olmak için düşüncelerimize kapılıp gidilmemesinin önemini vurguluyor. Ona göre, şimdiki zaman huzura açılan kapıdır.
“Doğru kullanıldığında akıl mükemmel bir araçtır. Ancak yanlış kullanılırsa, etkileri çok yıkıcı olur. Daha kesin söylemek gerekirse, normalde aklımızı hiç kullanmıyoruz. Aklımız bizi kullanıyor. ”
Aklımızdaki sesleri susturmak mümkün mü?
Yaşadığımız acıların çoğu gereksizdir. Aklımızda tekrar tekrar ortaya çıkan beklentiler ve huzursuz düşüncelerle kendimizi incitir dururuz. Zihinlerimiz, gerçekleşen şeyin çarpık bir görüntüsünü yaratır ve evren tam olarak böyle yanıt veriyormuş gibi hissederiz. Eğer bunun farkında olmazsak ve zihinsel kalıplarımızı değiştirmezsek, bunun gibi olayları tekrar tekrar yaşarız.
Gerçekten mutlu olmak istiyor musunuz? Cevabınız evet ise, aklınızdaki sabit sesin kime ait olduğunu belirleyerek işe başlayın. Sizin mi yoksa ilkel beynin sesi mi o? Gerçekten kimin konuştuğunu belirlemek, mutlu olmak ve refahı bulmak için gereklidir.
Geçmişi sürekli düşünürseniz, bu düşüncelerden vazgeçmezseniz aynı tür olayların daha fazlasıyla karşılaşırsınız. Geçmiş, mevcudiyetin yokluğunda kendini sürekli kılar. Bu nedenle, bu düşüncelerin şu anda yaptığınız işte bir yeri olup olmadığını kendinize sormalısınız.
Vicdanınızın sesi, düşüncelerinizi şekillendiren olgudur. Kabullenme, sevinç ve coşkuya odaklanıyorsanız, düşünceleriniz de bunu yansıtacaktır. Düşüncelerinizi tamamen durdurmak zorunda değilsiniz, ancak mutlu olmak için onlara yeterli önemi vermek zorundasınız.
Düşünceleriniz sadece inançlardır. Bunların yaklaşık% 20’si gerçek olacaktır. Bu yüzden, gerçeği gözlemleyin ve düşünceleriniz olarak gizlenmiş korkuların sizi tehdit etmesine izin vermeyin. Geçmişte olan hiçbir şey, şimdiki zamanda olmanızı engelleyemez. Şu an için de olmanızı engelleyemezse, hangi güç bunu yapabilir ki zaten?
“Hayatınızı bu ana sınırlayın. Hayatın çoğu insanın sorunlarıyla dolu olabilir. Ancak, şu anda bir sorun olup olmadığını ve şu anda bir probleminiz olup olmadığını belirlemelisiniz.”
Eckhart Tolle’a göre mutluluğun kuralları
Nasıl mutlu olabilirsiniz? Bu soru, Eckhart Tolle’in peşini uzun bir süre bırakmadı. Zihnindeki sesler o kadar çok yükseldi ki, aklı yerle bir oluncaya kadar bu durum, ıstıraplara neden oldu. Onu korkutan aklındaki sesler sustu ve artık düşünceleri yüzünden acı çekmez oldu. Şimdi düşünceleri arasında daha fazla sessizlik vardı. Bu, barış ve dinginliğin yerleşmesine ve ona yeni bir sevinç kavramı getirmesine olanak sağladı.
Kendisinin, bu tür bir refah seviyesine ulaşılması için önerdiği tavsiye, kendinizi kabul etmek ve normal düşünce modellerine uymaksızın yaşamaktır. Tüm mutluluğun sağlandığı neşenin doğru yorumu, yaşamanın herkesin en büyük armağanı olduğunu anlamanızı sağlayacaktır.
“Eckhart Tolle’ye göre mutlu olmak, hayatta olmanın en büyük armağan olduğunu anlamaktan başka bir şey değildir.”
Mutluluğun bu üç yolunun en önemli püf noktasının, şu anın rehberliği olduğunu unutamayız. Salt aklımızdaki anın düşünceleri hariç, her zaman içinde bulunduğumuz an ile yüzleşebiliriz. Bu nedenle, geçmiş veya gelecekle yüzleşemezsiniz. Onlar mutsuzluğun üreme alanlarıdır. Şu an içinde yaşamak için cesaret edin.
“Yaşam, bilincinizin evrimi için size en yararlı deneyimi verecektir. Peki bunun ihtiyacınız olan deneyim olduğunu nasıl anlayacaksınız? Çünkü şu an tecrübe ettiğiniz deneyimin ta kendisidir de ondan.”
Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.