Logo image
Logo image

Kusurlu Ev: Üzerinde Düşünülecek Bir Hikaye

3 dakika
Bu inanılmaz hikaye bizi çalışmanın değerine kafa yormaya, derinlemesine düşünmeye davet eder. Bize daima elimizden gelenin en iyisini yapmak için çaba göstermeyi ve çok çalışmayı hatırlatır. Çünkü sonunda dünya bize çalışmalarımızın karşılığını vermenin bir yolunu bulacaktır.
Kusurlu Ev: Üzerinde Düşünülecek Bir Hikaye
Son Güncelleme: 27 Mayıs, 2019

Kusurlu ev hikayesi bize bir zamanlar fazla parası olmayan, ama umutlu bir adamı anlatır. O hep daha iyi bir gelecek hayal ettiği için umutluydu. Kendisi iyi, çalışkan, disiplinli biriydi ve fazla ara vermeden yapması gereken şeyleri yaptı. Hedefi ailesi için para kazanmak ve iyi şartlarda yaşamaktı.

Bu adam geçici ve düşük ücretli işlerde çalıştı. Bu sebepten dolayı ailesi kıtlık ve maddi sıkıntı yaşadı. Kusurlu ev hikayesinde eşinin daima bu durum yüzünden şikayet ettiği anlatılır. Kocasına yeterince para kazanmadığı için her zaman sitem eder. Onların hiçbir zaman yiyecek bir şeyleri yoktur ve hiç giysi veya gerekli diğer şeyleri alamazlar. Bu nedenle adam her zaman üzgün ve kaygılıdır.

Fırsat

Kusurlu ev hikayesi ilerledikçe, büyük bir iş adamı onların yaşadıkları kasabada büyük bir mobilya fabrikası açar. Hikayemizin kahramanı iş başvurusu yapan ilk kişi olur. Ve çok çalışmasından dolayı karısının kendisine değer vereceğini umut eder.

Adam eğitimli olmamasına rağmen, kalfa onun dürüst ve çalışkan bir kişi olduğunu fark eder. Sonuç olarak, onu işe almaya karar verir ve yüklü bir maaş önerir.

Bu habere adam ve karısı çok sevinirler. Bu andan itibaren hayatlarında yeni bir dönem başlar. Artık kilerlerinde daima yiyecek bir şeyler vardır ve çocukları da okullarına, derslerine odaklanırlar. Ailenin hayatı tamamen daha iyi yönde değişmiştir.

Some figure

Beklenmeyen değişiklik

Adam işinde elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışmaktadır. Bundan dolayı da kısa bir süre sonra baş marangoz olur. Artık ailesi istedikleri her şeyi alabilmektedir. Bu yüzden gereksiz şeyler alıp paralarını israf etmeye başlarlar. Sadece ihtiyaçları olan şeyleri almakla kalmayıp, küçük, mütevazı evlerine uymayan şatafatlı mobilyalar alırlar.

Ancak, kusurlu ev hikayesinin anlattığına göre, bir gün mobilya fabrikasının sahibi bu işten yeterince kazanç sağlamadığını fark eder. Ve sonunda fabrikayı satmaya ve başka bir yerde başka bir iş yapmaya karar verir. Haydan gelen huya gider. Fabrika kapanınca hikayemizdeki aile yine maddi zorluklar yaşamaya başlar. Her şeye rağmen, iyi adam başka bir iş bulur. Bir inşaat şirketinde duvarcı ustası olur ve mütevazı bir maaş almaya başlar.

Daha rahat, lüks bir hayata alışmış olan karısı ve çocukları onu suçlamaya başlar. Tekrar eski hayatlarına dönmek istememektedirler. Bu yüzden, adamcağız patrondan maaşını arttırmasını ister. Patron ise şimdi bunun mümkün olmadığını, fakat iyi çalışmaya devam ederse ileride maaşını arttırmayı düşündüğünü söyler.

Some figure

Kusurlu ev hikayesi: Hikaye üzerinde düşünme

İyi adam, patronun kendisine söylediklerini ailesine anlatır. Onlar da hayal kırıklığına uğrarlar. Ona fabrikada ne kadar çok çalıştığı halde bunun hiçbir şey ifade etmediğini, çünkü sonunda fabrikanın kapandığını ve iyi ve çalışkan adama geçmişten ders almasını ve çok çalışmamasını söylerler. Günün sonunda nasıl olsa onu her an kovabilirler.

Önceleri adam onların söylediklerini göz ardı eder. Ancak, zaman ilerledikçe bu sözler onu olumsuz yönde etkilemeye başlar. Çok çalışıp çabalamak ne işe yarar diye düşünmeye başlar. Ve o andan itibaren çok çalışmaz. Yaptığı evleri en kötü malzemelerden yapar ve ayrıntılara çok dikkat etmez.

Yıllarca çalıştıktan sonra sonunda emekli olmaya karar verir. Bu kararını patrona söyledikten sonra, patronu nazikçe son olarak bir ev yapmasını ister. O bu son evi isteksizce ve neredeyse hiç özen göstermeden yapar. Kafasında sadece emekli olmak vardır. Bitirdiğinde, patronu evi kontrol etmeye gider ve kendisine evin anahtarlarını verir ve der ki: “Bu ev senin.”

“Tembellik cazip görünebilir, ama çalışmak insana zevk verir.”

– Anne Frank


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.


  • Díaz, G. (1987). Cómo tirar la casa por la ventana, de la desidia. Chile Vive: memoria activa, 34-37.

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.