Sadece 4 Haftada Hayatınızı Değiştirin

Sadece 4 Haftada Hayatınızı Değiştirin

Son Güncelleme: 23 Aralık, 2016

Hiçbirimiz sınırlanmış ve mutsuz hissettiğimiz olumsuz bir hayat yaşamak istemeyiz ama bazen günlük hayatın akışı içinde “doğru olanı yapıp yapmadığımızın” farkına varamayız. 

Bu kadar aceleye gelen ve mekanikleşen bir hayat yaşamanın bazı sonuçları vardır. Bunlardan bazıları da hayata olan ilginin azlığıdır.

“Vücudunuz doğanın bir tapınağı ve yüce bir ruha sahip. Ona saygı duyun, onu sağlıklı tutun, geliştirin ve koruyun.”

-Henry F. Amiel-

Bugün sizlere, “keyif” ve “kalite” kelimelerinin günlük hayat felsefenizi oluşturacağı, yeni bir hayata doğru ilk adımı atmanızı teklif ediyorum. Aşağıda bahsedeceğimiz basit, kolay adımlarla yalnızca 4 haftada hayatınızı değiştirebileceksiniz. 

Birinci Hafta: Sağlıklı alışkanlıklar edinin

Sabah saat 6 gibi erken saatlerde kalkın. Böylece gün boyu sahip olmadığınız ekstra zamana kavuşacaksınız ve günlük işlerinizi yapmaya başlamadan önce yapmanız gerekenleri gözden geçirme, planlama şansı bulacaksınız.

Hafif yiyeceklerle sağlıklı beslenin. Eğer hayatınızda gerçek bir değişiklik yapmak istiyorsanız, çok fazla enerjiye ihtiyacınız var. Her zaman vücudunuzu dinlemeniz, toksinlerden arınmak için kendinize doğru hedefler koymanız önemli. Bu sayede, sağlıklı, hafif ve cazip yiyeceklerle vücudunuz yenilenecek.

Egzersiz yapın. Bu kazanmanız gereken en önemli alışkanlıklardan biri. Egzersiz yapmak kaslı bir vücuda kavuşmanıza yardımcı olurken hem fiziksel açıdan sağlık katar hem de vücudunuzun iç dengesini sağlar. Ayrıca zihniniz de sağlıklı ve dengeli olur. Hareketin hayat olduğu söylenir. Bu yüzden hayatı tam anlamıyla yaşamak için vücudunuzun harekete ihtiyacı var.

hayat-motivasyon

İkinci Hafta: Çevrenizi temiz tutun

Etrafınızdaki alanları temizleyin. Yakın çevrenizden, günlük hayatınızda işinize yaramayan her şeyi kaldırın. Sizin için varlıklarıyla engel oluşturan ya da günlük işlerinizin aksamasına sebep olan şeyler varsa çevrenizi onlardan arındırın. Geçmişi geride bırakmayı öğrenmek; artık ihtiyacınız olmayan şeylerden kurtulmak önemlidir. Geçmiş demişken, arkadaşlıklarıyla sizi bir şekilde olumsuz olarak etkileyen kişilerle sorunlarınızı çözüme kavuşturmaya çalışmanızda da fayda var.

Üçüncü Hafta: Hedeflerinizi belirleyin

Planlarınızı yapın. Bir liste oluşturun ve onu takip edin. Geçen hafta oluşturduğunuz bir liste varsa ona geri dönün ve yarım kalan işleriniz varsa tamamlayın. Sizi hedeflerinize ve hayallerinize ulaştıracak şeylerin üzerinde yoğunlaşın.

Her gün yaptığınız planlar üzerinden ilerleyin. Gece uyumadan önce bir sonraki gün için yeni bir plan yapın. Planınızın çok basit ya da çok ayrıntılı olması önemli değil. Önemli olan bir planınızın olması ve bunun motivasyonunuzu artırması. Kendinize şu soruları sorun: Yapmam gereken şey için doğru yolda mıyım? Hedeflerimin beni götüreceği yerden mutlu muyum?

“Ruhum ve vücudum birbirine aşık olup evlendiğinde ben yeniden doğdum.”

-Khalil Gibran-

aliskanlik-degisim

Dördüncü Hafta: Konfor alanınızı genişletin

Farklı deneyimlere kucak açın. Günlük hayatınızın parçası olan rutin bir durumu ele alın ve kendinize şu soruyu sorun: Şu anda neyi farklı yapıyor olabilirdim? Her gün yeni bir şey deneme alışkanlığını hayatınıza entegre edin. Böylece her gününüz rutin deneyimlerle dolu olmaktan çıkacak, motivasyonunuz yükselecek.

Konfor alanınızdan çıkın. Yukarıda bahsettiğimiz adımı atarsanız, her geçen gün bireysel konfor alanınızdan biraz daha kopacaksınız. Bununla da yetinmeyin, korkularınızla yüzleşmek ve onların üstesinden gelmek için kendinize meydan okuyun.

Dinlenmek de önemlidir. Çoğumuz için dinlenmek hayatın Aşil topuğu gibidir, zayıf noktamızdır. Hayatı tam anlamıyla yaşamak için dinlenmenin ve zaman zaman kendimizi her şeyden soyutlamanın ne kadar önemli olduğunu unutmayın.

Sizi bu basit alışkanlıkları günlük hayatınızın bir parçası yapmaya davet ediyorum. Hayatınızı baştan aşağı değiştirin, huzurlu ve mutlu hissedin. Yalnızca dört haftada hedeflerinize ulaşmaya başladığınızı göreceksiniz.


Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.