Beş Açıklayıcı Arthur Schopenhauer Alıntısı
Arthur Schopenhauer en ünlü Alman filozoflardan biridir. Burada paylaştığımız alıntılar, ondan ders almak ve düşünceleri üzerine kafa yormak isteyenlere hediye niteliğindedir.
Schopenhauer, Plato ve Kant’a hayrandı. İlginç bir şekilde, Hindu felsefesi, Budizm ve Taoizm’den de etkilenmiştir.
“Bütün dinler, irade ya da kalbin mükemmellikleri için bir ödül vaat ediyor, ancak aklın ya da anlayışın mükemmellikleri için hiçbir şey.”
– Arthur Schopenhauer
Schopenhauer, özellikle gençler tarafından en çok sevilen filozoflardan biridir. Düşüncelerini çok özel ve esprili bir yolla ayrıştırma kabiliyetine sahiptir. Ayrıca, etik anlayışı, şefkati, kendini inkar etmemeyi ve sanatı en iyi şekilde destekler. Fikirleri ilginç ve açıktır. Bunlardan bazılarının yansımalarını listelenen alıntılarda görebilirsiniz.
1. Kader üzerine bir Arthur Schopenhauer alıntısı
Çok sayıda Arthur Schopenhauer sözü, yaşamın anlamı ve özgürlük hakkındadır. Ayrıca, kader kavramı hakkında da güçlü fikirleri vardı.
“Kader kartları dağıtır ve biz oynarız”.
Aslında, bu çok zeki bir düşüncedir. Kaderi, belirli bir yerde, ailede veya zamanda doğmak veya belirli tarihsel koşullarda yaşamak gibi kontrol edemediğimiz tüm koşullar olarak tanımlayabiliriz. Bununla birlikte, sahip olduğumuz kaynaklarla bu gibi durumlarda ne yapacağımıza karar verenler de bizleriz.
2. Tüm insanlar belirli bir miktar acıya ihtiyaç duyar
“Ve şunu söyleyebilirim ki, her insan için her zaman belirli bir miktar ilgi ya da acı ya da sorun gereklidir. Ağırlıksız bir gemi yeltektir ve düz gitmez.”
Bu alıntı, insanların dayanıklılık ve kararlılıktan yoksun olmalarını eleştiriyor. Hayatta ilerlemeye devam etmek için sıkıntı yaşamanın önemli olduğunu belirtiyor. Söylediği gibi, zorluklarla hiç karşılaşmadıysanız asla güçlü olmayacaksınız.
3. Mutluluğu nerede bulabiliriz?
Filozof aynı zamanda mutluluk hakkında da düşünüp taşınmıştır.
“Kendi içinde mutluluğu bulmak zordur, ancak başka bir yerde bulmak ise imkansızdır.”
En basit haliyle bu alıntıda iki noktaya değinir. Birincisi, mutluluğu bulmanın kolay bir iş olmayışıdır. Diğeri ise, zor olmasına rağmen, her zaman onu bulmak için bir şansımız vardır.
4. Düşünmek ve inanmak
Her şeyden önce, Arthur Schopenhauer derin ve zeki bir düşünürdü. İnsanların bilgiyi işleme biçimiyle gerçekten yakından ilgileniyordu.
“İnsanların çoğunluğu… düşünme yeteneğine sahip değildir, sadece inanırlar ve… akla erişemezler, sadece otoriteye erişebilirler.”
Arthur Schopenhauer, birçok insanın neden özerk bir şekilde düşünemediğini sorgulamıştır. Onun için, dünyaya hakim olan şey, otorite seslerinin tekrarı ya da çoğu insanın inandığı şeydi.
5. Yalnızlık ve getirileri
Yalnızlık kesinlikle büyük düşünürler için ilgi çekici bir konudur. Hatta Arthur Schopenhauer bu konuya ilginç bir açıdan bakar.
Diğer filozoflar gibi, Schopenhauer de yalnızlığı kaçınılmaz bir gerçeklik olarak kabul eder. Ona göre, insanlar bunu önlemeye çalışsa da, er ya da geç yalnız olmanın sertliğiyle yüzleşmek zorunda kalacaklardır. Schopenhauer’in tavsiyesi onu erken yaşlardan itibaren keşfetmektir. Bu sadece insanın yalnız olma korkusunu ortadan kaldırmaz, aynı zamanda hayatında daha fazla mutluluk ve huzuru garanti eder.“Çocuk, yalnız kalmaya katlanmak konusunda erkenden eğitilmelidir; bir mutluluk ve huzur kaynağı olduğu için.”
Arthur Schopenhauer’in seçkin odağı, edebi becerisi ve güçlü düşünceleri, felsefe tarihinde sonsuza kadar özel bir yere sahip olacaktır.
Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.