Logo image
Logo image

Yaşlı Ruhlar Duyarlı Ruhlardır

3 dakika
Yaşlı Ruhlar Duyarlı Ruhlardır
Son Güncelleme: 13 Ekim, 2017

Size hiç, sizin yaşınızdaki diğer insanlardan daha olgun olduğunuz söylendi mi? Ya da hiç tam tersinin söylendiği oldu mu? “Yaşlı ruhlar” veya “genç ruhlar” muhabbetini duymuşsunuzdur. Bu, bir kişinin yaşını, yıllara göre değil, zekasına, mantığına, sezgilerine ya da yaşadığı çağa ne kadar iyi uyum sağladığına bağlı olarak tarif etmektir.

Bu iki konseptten en çarpıcı olanı kesinlikle “yaşlı ruhlar”dır. Bu ifadenin kökeni Taoizm (5000 yıldan eski olan ve kökleri Çin’e dayanan) dininden gelir. Onların inançlarına göre ruhlar, Tao denilen, küresel ve doğal birlikten ayrılırlar ve çeşitli deneyimler edinirler. 

Taoistler her şeyin köklerine dönmesi gerektiğine inanırlar. Böylece ruhun nihai amacı Tao’ya yeni bir yolculuk yapmaktır. Ama bu ancak hayatın verdiği tüm bilgi birikimine ve gelişime ulaştıktan sonra olabilir. Ruhlar beş kez hayata gelir ve beşinci ömrün sonunda mükemmelliğe ulaşır.

Kişi daha yüksek algı seviyelerine sahiptir ancak aynı zamanda yaşıtları daha spiritüel olduğu için onlardan ayrılır. Onlar, “dünyadaki yerlerini” bulmaya çalışmakla meşguldürler. Daha büyük bir şeyin parçası olduklarına inanırlar. Ana amaçları içsel huzura ulaşmaktır.

Taoistler pek çok felsefeci, bilim adamı ve sanatçının bu mesleklerde kendilerini rahat hisseden yaşlı ruhlar olduklarına inanırlar. Yaşlı ruha sahip olan insanların dikkate değer bir özelliği uygulamalı öğrenme yöntemini sevmeleridir. İşlerin gidişatına meydan okumaya meyillidirler ve inançlarını kendi deneyimlerinin üzerine kurarlar. 

Some figure

“Yaşlı ruhların” 5 özelliği

Yaşlı ruhlar, daha önce bahsettiğimiz özelliklerin yanı sıra aşağıdaki özelliklere de sahiptir:

Yüksek olgunluk seviyesi

Bu ruhların çocukken bile çocukların dünyasına uymadıkları açıktır. Yaşlarına uygun olduğu söylenen sıradan oyunlar onları sıkar ve masallar çok basit geldiği için daha karmaşık kitaplar isterler. Yaşı daha büyük birinin davranışlarına sahiptirler. Ailelerinden bile daha iyi çıkarımlar yaparlar. Tüm bunları “normal” olarak nitelendirilenden daha yüksek bir akıl yürütme yeteneğine sahip oldukları için yapabilirler. 

Yalnız olmayı tercih ederler ve her şeyi iç gözlemle yapmaktan keyif alırlar

Yaşlı ruhlar arkadaşlığa ihtiyaç duymaz çünkü onların iç dünyaları yeterlidir. Boş zamanlarını meditasyon yaparak, hislerini daha iyi anlamaya çalışarak ve “derin” konular hakkında okuyarak geçirmeye eğilimlidirler. Oldukça sessiz ve içe dönüktürler. Çoğu kişi onları utangaç olarak tanımlar aslında onlar tüm dikkatlerini iç benliklerine vermişlerdir. 

Some figure

Basit şeylerin değerini bilirler

Yaşlı ruhlar güçlü bir maneviyata sahiptir. Sadece tutku duydukları şeyler onları harekete geçirebilir. Onları mutlu eden şeyler üzerinde çalışmayı ve bu şekilde tatmin olmayı tercih ederler. Bir şeyin ustası olmak için ellerinden gelen tüm gayreti gösterirler. Ancak bunu yaptıklarında, usta oldukları şeye devam etmek yerine başka bir aktiviteye geçmeyi tercih ederler. Peki, neden? Çünkü mutluluğu, bitiş çizgisinde olmaktan çok yolculuk etmekte bulurlar. 

İçgüdüleri oldukça gelişmiştir

Sadece o da değil, içgüdülerinin kendilerine rehberlik etmesine izin verirler. Neredeyse hiçbir zaman yanılmazlar! Bu tür kişiler tüm detaylara dikkat ederler ve beyinlerinde karmaşık resimler oluşturma yeteneğine sahiptirler. Etraflarındaki herkes ağaçlarla dolu bir orman görürken onlar ormandaki tüm bitki ve hayvan türlerini, gökyüzünü, toprağı, rüzgarı ve daha pek çok şeyi görürler. Bu “yaşlı ruhların” gözünden hiçbir şey kaçmaz. Herkesi ve her durumu detaylı bir şekilde yanılgıya düşmeden analiz edebilirler. 

Çok duyarlıdırlar

Empati duyguları gelişmiştir, kendilerini başkalarının yerine koyabilir, onları anlayabilir ve onlara yardımcı olabilirler. Bu, olup bitenleri, herkesten daha iyi anladıkları için mümkün olur. Başarılarının ötesini görebilirler. Başkalarının nasıl düşündüğünü bilirler. Bağışlama yeteneğine sahiptirler, hatalarını geride bırakabilir, yargılamadan tavsiyede bulunabilirler.

Sonuç olarak, yaşlı ruha sahip olmanın sebep olabileceği birkaç dezavantajı da sıralamalıyız:

  • Kendi yaşlarındaki kişilere uyum sağlayamazlar. Daha büyük yaştakilerle ya da yaşlı insanlarla bağlantı kurmaya meyillidirler.
  • Kendilerini dünyadan kopuk hissederler. Sevdikleri kişilerle aynı görüşleri paylaşmazlar ve aynı ilgi alanlarına sahip değildirler.
  • Bunalıma düşmeye ve kendilerine duydukları saygıyla ilgili sorun yaşamaya meyillidirler. En sert eleştirmenleri yine kendileridir.

“Yaşlı ruha” sahip birini tanıyor musunuz ya da kendinizi yaşlı ruha sahip biri olarak görüyor musunuz?