İnanılmaz 7 Hindu Atasözü

İnanılmaz 7 Hindu Atasözü

Son Güncelleme: 20 Eylül, 2018

Hindu atasözleri, dünyanın bu bölgesindeki tüm bilgeliği yansıtır: binlerce yaşında ve son derece zengindirler. Tasavvuf ve maneviyatın her zaman büyük bir rolü olduğu bir kültürden bahsediyoruz.

Hindu kültürü kesinlikle harika. Geniş bir yelpazedeki farklı milletlerden gelen harika bir ifade karışımına sahiplerdir. İşte bu yüzden çok zengin bir kültürdür. Ayrıca, atasözleri de dahil olmak üzere tüm farklı kültürel tezahürlerinde bunu neden gördüğümüz ortada.

Hindu kültürü ayrıca Arap, Budist, İngiliz ve Portekiz etkilerine sahiptir. Tabii ki bu kültürü şekillendiren yerel kültürler de var. İşte bu yüzden Hindu atasözleri, hayata bakmanın çok yönlü bir şeklidir. İşte 7 Hindu atasözü:

“Kör bir adamın elinde bir fener bile olsa ne görebilir ki?”

– Hindu atasözü

1. Hindu atasözü ve zorluk

En güzel Hindu atasözlerinden biri zorluklarla ilgilidir. Bu şöyle devam ediyor: “Dünyada rüzgarın sarsmadığı bir ağaç yoktur.” Bu hiç kimsenin sıkıntıdan kaçamayacağını hatırlatan güzel bir metafor. Tamamen kaçınılmaz.

hindu tanrıçası

Kötü zamanlar, dalları sallayan ve kararlılıklarını test eden bir rüzgar gibidir. Bu mesajda gerçekten göze çarpan şey, ne tür bir yaşam sürdüğünün önemi değil, her zaman saldırılarına karşı savunmasız kalmanızdır. Ama onları garip veya sıradışı olarak görmemelisiniz, çünkü sıkıntı hayatın bir parçasıdır.

2. Huzurlu bir kalp

İç barış konusu, Hindu atasözlerindeki en yaygın konulardan biridir. Hindu atasözleri tüm dinleri ve felsefeleri, sakin olduğunuz bu dengeli durum hakkında çok fazla bahseder, kendinizle ve dünyayla barışın olduğu bir yere getirir.

İşte bu yüzden bir Hindu atasözü vardır: “Huzurlu bir yürek, herhangi bir köyde bir kutlama görür.” Bunun anlamı, her şeyin içten başlamasıdır. Ruhunuz barışçıl ise, dış dünyaya olumlu bir bakış açısı ile bakarsınız. Aynı şekilde, iç savaşlar her şeyi daha karanlık görmenizi sağlar.

3. Okuma ve Eylem

İşte bir Hindu atasözünün okumayla ilgili söylediği şey şöyledir: “Kitap okumak cahil için her zaman iyidir. Okuduklarını savundukları zaman daha da iyidir. Bunu anladıklarında hala daha iyidirler. Ama tüm bu şeyleri yaptıklarında ve ellerini taşın altına koyduklarında en iyisidirler. ”

Bu kez mesaj, bilginize dayanarak öğrenme ve harekete geçme konusunda eşit derecede önem vermekle ilgilidir. Okuma ile başlayan bir ölçek oluşturur. Sonra okuduğun şeyi içselleştirmeye devam eder. Ve nihayet, şimdi bildiğin şeye dayanarak harekete geçerek sona erer.

okumak ve eylem tablo

4. Ruhun cömertliği

Bu felsefelerin çoğu benzer bir yerdedir. Hepsi dayanışma ve kardeşlik hakkında yüce değerler olarak konuşurlar.Bunlar aynı kaderle aynı sıkıntılarla uğraşan tek bir ırka dönüşen değerlerdir.

İşte bu yüzden bir Hindu atasözü var: “Ağaçlar herkesi gölgelemeyi kabul ederler, oduncusunu bile.” İnsanlara yardım etme görevinin sizi inciten insanlara bile dahil ettiğini söylemenin şiirsel bir yolu.

5. Mutluluğa Giden Yol

Mutluluğa giden yollarda, kolay yol yoktur. Fakat şüphesiz ki, bir yol başka insanlar için asil şeyler yapmaktır. Aynı mesajı taşıyan bir Hindu atasözü var. Şöyle diyor: “Gerçek mutluluk, diğer insanları mutlu etmekten geçer.”

Diğer insanların mutluluğu her zaman kişisel mutluluğun bir parçası olur. Çevrenizdeki insanlar mutlu olduğunda yaşam ve dünya hakkında iyi hissetmek çok daha kolay olur. Başka insanlara zarar vermek isteyen kimse de bunu gerçekten başaramaz.

budist keşiş doğada meditasyon yapıyor

6. Biçmek ve ekmek

Hayattaki her şey birbirine bağlı. Her şey gerçekleşir, çünkü bunların olmasına yol açan bir şey vardır. Ancak çoğumuz yaşamın tüm bu farklı bölümlerini izole olaylar olarak görmeye eğilimliyizdir. Ekim yaptığımız şeyleri gördüğümüze dair pek fazla şey yoktur.

Buna referans olan bir Hindu atasözü de var. “Dün yaptığınız iyilik, uyandığınızda size mutluluk getirir.” Bu, diğer insanlara iyi olmanın size kişisel mutluluk getireceği fikriyle ilgilidir.

lotus çiçeği

7. Okyanus ve bir damla su

Kişisel ve evrensel, özel kavramlar değildir. Her zaman derinden bağlantılılardır. Birbirleri üzerinde karşılıklı bir etkiye sahiplerdir ve onları birbirinden ayıramazsınız. İşte bu yüzden evrensel şeylerde her zaman çok kişisel unsurlar vardır. Elbette ki kişisel şeyler de kendi evrenidir.

Tam olarak bir Hindu atasözünün söylediği şey budur. “Tanrı, bir damla su içinde de, okyanusta da kendini gizler.” Bu alıntıda “Tanrı” kelimesini tam anlamıyla almamalısınız. Gerçekten bahsettiği şey, belirli bir tanrı değil, “daha yüksek bir güçtür”.

Sonunda, bütün bu Hindu atasözlerinin ortak iki yönü vardır: güzellik ve derinlik. Hindu kültürü de bir ton farklı yollarla kendini gösterir, çünkü ruhunuzu iyileştirmeye yardımcı olabilecek bu etkileyici ifadelerde de görebilirsiniz.


Tüm alıntı yapılan kaynaklar, kalitelerini, güvenilirliklerini, güncelliklerini ve geçerliliklerini sağlamak için ekibimiz tarafından derinlemesine incelendi. Bu makalenin bibliyografisi güvenilir ve akademik veya bilimsel doğruluğa sahip olarak kabul edildi.


  • De Acosta, J. (1995). Vida religiosa y civil de los indios:(Historia natural y moral de las Indias) (Vol. 83). UNAM.
  • Guénon, R. (1945). Introducción general al estudio de las doctrinas hindúes. Losada.
  • Junceda, L. (1998). Diccionario de refranes, dichos y proverbios. Espasa-Calpe.

Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.