Suç ortaklığı aşktan bile iyidir

Suç ortaklığı sadece sevmek değil, her şeyden önce anlamaktır.
Suç ortaklığı aşktan bile iyidir

Son Güncelleme: 11 Ocak, 2022

Her zaman zor taraflarınızla da iyi geçinen birini bulmak istersiniz. Yanında kendinizi güvende hissettiğiniz ve korkmadan hayatınıza aldığınız biri. Birlikteyken gerçek benliğinizin yeniden ortaya çıktığı ve kendiniz olabileceğiniz biri.

Bu duygu aşktan daha iyidir. Çünkü böyle bir ruh eşiyle, hiçbir şey söylemenize gerek kalmadan başka bir parçanızı bulursunuz. Onlara sımsıkı sarılın ve geleceğinizde sizi bekleyen şeyleri düşünürken bu günün elinizden kayıp gitmesine izin vermeyin.

Bazıları bu insanlara evleri diyor. Bunun nedeni, rahatlatıcı bir kucaklamanın sıcaklığını ve eşlerine günlük rutinleriyle yüzleşmeleri için gereken gücü vermeleridir.

Onlara baktığınızda nefes almanızı, sevmenizi ve aptalca gülümsemenizi sağlarlar.

Nehir kenarında öpüşen çift

Suç ortaklığının beden dili

Bazı bakışlar her şeyi söylüyor. Aslında, suç ortaklığı dediğimiz şey, aynı zamanda aşkla dolup taşmasına rağmen, aşkı aşan özel bir birlikteliktir. Çünkü suç ortaklığı sadece sevmek değil, her şeyden önce anlamaktır.

“Hala en iyi diyaloğumuzun bakışlarımız arasında olduğunu düşünüyorum. Sözcükler bilinçli ya da bilinçsiz olarak çoğu zaman yalan söyler ama gözler asla doğruyu söylemekten vazgeçmez.

Eğer birine gözlerimle yalan söylemeye kalkışırsam, göz kapaklarım düşer, kendiliğinden koruyucu perdelerini indirirler ve ben ve gözlerim gerçeğin zorunluluğunu geri alana kadar orada kalırlar.

Sözcüklerle her şey daha karmaşıktır, ama yine de, sözcükler aldatmaya çalışırsa, gözler ağzı inkar etme eğilimindedir.”

-Mario Benedetti-

Suç ortaklığı ile bakışlarınız, jestleriniz veya sarılmalarınız sır tutmaz. Ruh eşiniz, iyi olduğunuzu söylediğiniz zaman aslında öyle değilseniz gerçeği bilir. Aslında, bilmek için muhtemelen size bakmaları veya konuştuğunuzu duymaları bile gerekmez. Onlar falcı değiller ama sizi dış görünüşünüzün ötesinde anlıyorlar.

Bu bağlantı, samimi bir gülümsemenin veya bilge bir bakışın çok ötesine geçer. Aslında, ikiniz arasında hem duygularınızı hem de kalplerinizi birbirine bağlayan bir tür duygusal kehanet haline gelen bir atmosfer yaratılır.

ele ele vermiş bir çift

Ruhların uçtuğu bir ev

“İnsanlar ruh eşinin kednilerinin mükemmel uyumu olduğunu düşünüyor ve herkesin istediği de bu. Ama gerçek bir ruh eşi bir aynadır, sizi engelleyen her şeyi size gösteren kişidir, hayatınızı değiştirebilmeniz için sizi kendi dikkatinize çeken kişidir.

Gerçek bir ruh eşi muhtemelen hayatında tanıyacağınız en önemli kişidir, çünkü duvarlarınızı yıkıp sizi tokatlayarak uyandırır.”

-Elizabeth Gilbert-

Ruh eşiniz hiçbir şey söylemeden sizi güldürür ve gülümsetir. Hep oradalardır, hiç ayrılmazlar. Başardıklarınız ve kim olduğunuzla gurur duyarlar, aynı zamanda ne düşündüklerini söylemekten veya bir hata yapıp yapmadığınızı söylemekten korkmazlar.

Bu, bazen yanlış anlamalar veya tartışmalar yaşamayacağınız anlamına gelmez, ancak bunlar bile aranızdaki tüm engelleri yıkmanıza yardımcı olur. Aslında ruh eşiniz, hayatınızda asla geri dönemeyeceğiniz bir dönüm noktasıdır. Her anınızı hassasiyetle doldururlar.

Karmaşıklık, talep etmeden kabul etmenizi sağlarlar. Çocukça veya aşırı olabilen ihtiyaçlarınızı tatmin etmek için yolunuzu değiştirmenize gerek yok. Birbirinizi mükemmel bir şekilde tamamlıyorsunuz.

Çıkarmak yerine ekleyin

Dalai Lama, “Eğer katkı sağlayamıyorsanız, en azından eksiltmeyin” der. Gerçekten de, suç ortaklığı eklemekle ilgilidir. Bu nedenle, biriyle birlikte olmak, kendinizden bir şeyleri eksiltmeniz gerektiği anlamına geliyorsa, o zaman onlar hakkında iki kez düşünün. Suç ortaklığı, kendiniz olmanıza ve kendinizden en iyi şekilde yararlanmanıza izin verir. Bir taraf kanatlarını kırmaya çalışırsa, suç ortaklığı olmaz.

Farklı bir düzeyde olsa da, açık bir suç ortaklığı örneği şarkı yazarları John Lennon ve Paul McCartney’de bulunabilir. Ayrı ayrı, harika müzisyenler/oldular, ancak birlikte modern müzik tarihinin en iyi gruplarından birini oluşturdular. Aynı şey, suç ortaklığının olduğu ilişkilerde de olur. Biri diğerinin niteliklerini öne çıkarır, geliştirir, büyütür ve daha önce hayal bile edilemeyecek seviyelere yükseltir.


Bu metin yalnızca bilgilendirme amaçlı sunulmuştur ve bir profesyonelle görüşmeyi yerine geçmez. Şüpheleriniz varsa, uzmanınıza danışın.